anne-marie

goudzwaard

Dromer en doener.

Door haar studies, aan zowel de kunstacademie al de TU Delft, kenmerkt de aanpak van Anne-Marie zich door zowel visionair denken, scheppen als maken. Met verhaal vertellende concepten komt zij tot vernieuwde inzichten. Daarbij hecht ze waarde aan de praktische haalbaarheid en uitwerking van deze inzichten om gebouwen te transformeren. Met een creatief profiel is Anne-Marie een innovatief denker én een toegewijd transformator.

 

De kracht van Anne-Marie schuilt in het benadrukken van eeuwigheidswaarde van gebouwen. Middels nieuwe concepten en verhalen die verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden.

 

Als Anne-Marie in een monument mocht wonen koos ze voor Radio Kootwijk. Een oud zendstation midden op de zandverstuiving in de bossen van de Veluwe. Het gebouw contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving waardoor de monumentale architectuur wordt onderstreept.

kim

beckers

Partijen en ideeën verbinder.

Plekken waar het bruist van de energie. Waar mensen samenkomen en ontmoeten. Geïnspireerd door de historie van het gebouw. Want juist dan gebeuren er mooie dingen. Kim heeft een achtergrond in organisatie- en bouwkunde. In samenwerking werkt ze van idee naar realisatie en komt tot een resultaat waar iedere partij optimaal tot zijn recht komt. Bijzondere gebouwen een nieuw leven geven, met een invulling die past bij de kenmerken van het gebouw en de behoefte van gebruikers en de omgeving. Dat is de drijfveer van Kim.

Kim is vooral trots op de herontwikkeling van de Koepelgevangenis in Haarlem. Het monumentale complex, dat altijd gesloten is geweest voor de buitenwereld wordt geopend voor de stad en krijgt een nieuw leven als University College. Kim heeft namens de gemeente Haarlem een centrale rol gespeeld in de verwerving van de Koepel.

Als ze in een monument mocht wonen koos ze het Concertgemaal in Amsterdam Noord: een klein historisch gemaal dat een tweede leven heeft als concertzaal. Waar de oude pompen nog in de ruimte staan. Landelijk en stads tegelijk.

michiel

venne

Hands-on dealmaker 

In complexe cases aan de slag met erfgoed, daar krijgt Michiel energie van. Spontaan, enthousiast en met een nuchtere en ‘hands-on’ mentaliteit brengt hij concrete resultaten. 

 

Michiel is een echte fortenexpert. Eerder werkte hij onder meer aan het ontwikkelkader voor zes forten in de gemeente De Ronde Venen, de herontwikkeling van fort aan de Buursteeg en fort bij Aalsmeer.

 

Als hij in een monument mocht wonen zou het de Van Nelle fabriek in Rotterdam zijn. Het gebouw, de ruimte en het licht, stralen rust, eenvoud en inspiratie uit. Het industrieel ontwerp past ook wel bij Michiel. Geen poespas, ‘what you see, is what you get’.